Alla inlägg under oktober 2008

Av Sara Ehn - 8 oktober 2008 09:26

Ja lagade mat igår till la familia. Blev kornris och mathavre kokt med broccoli sen gjorde jag bacon,zucchini,majs,paprika, röra och när allt var halkokt rörde jag ihop et och gjorde risotto av det med hjälp av maizena. hade inte tid göra det på riktigt. hackad svamtp var det i med. och majs.
till det en stark sås gjord på creme fraiche och cayennepeppar. Tom Emma åt och tyckte om det med. så var populärt.


På kvällen sen var det sms dags igen och känns bara bättre och bättre. Han ska ringa mig idag ev. beror på täckning och sånt. Svårt komma fram men han skulle till Sousse idag(underbara stad) och där är dte bättre täckning.  Får se hoppas man kan få brevet idag längtar så efter få läsa det, tillsammans med en ordbok.


Strax efter detta så hostar Alva tills hon spydde. så blev till vara vaken på helspänning inatt och hålla koll så hon inte psyr ner min säng med.( går inte tvätta bäddmadrassen) men klara sig. Hon spyr nästan enbart i samband med feber och när man åker bil utan mat i magen. så gissar på feber idag. Sov till klockan halv nio ca. då väkte jag henne. det sker inte alltfr ofta oftast vaknar hon när hon inte måste gå upp vid ca 8.


åter kommer senare efter posten kommit. Måste in till posten med har ett brev som väntar där. kasnke från polisen då jag måste skriva på för att få ut det. h,m lantbrevbärare fungerar nog mest på pappret i vissa lägen. sen hämta ut varorna med men ff inte fått pengar från alla samt hitta pappret med aviet på från Schenker.




Av Sara Ehn - 6 oktober 2008 16:24

Pratar nu med gamla klasskompisen Lee. Pratar om uppehållstillstånd och allt sånt.  vad som krävs och vad man kan göra och sånt. tre månader kan Hichem bo här om han får igenom schengenviseringen. Inte fel alls det:-)

pratar lite annat med förstås med.

någon som vet vart min Alva tagit vägen har fått hem en hungrig tjej idag. åt först bra på dagis, sen två timmar senare åt hon två tallrikar med spaghetti och köttfärssås. och efter dte en tallrik glass först medan jag pratade med länsföräskringar så åt hon upp min glass med:-)

Ska bara skicka in kvitto och kontonummer så kommer ersättningen till mig sen för stolen.

Känns bra det.

 skönt få dte klart

Av Sara Ehn - 6 oktober 2008 10:34

Hejsan har läst din blogg lite granna å vill å måste bara få säga att lägg ner den där killen!! Allvarligt.... han ringer för att säga till dig att han skall förlova sig med sin kusin å sen INTE ?Hur seriös är han då? + Hur vet du att han inte förlovar sig i alla fall ? Eller redan är det ? Snälla det osar ju skumt över hela situationen...Å hur ska det ens kunna hålla med så långt avstånd....Har själv bott utomlands så jag VET vad ja snackar om...Visst spänningen är nått helt annat med en människa från ett annat land men nej det är inte värt det...... å du har en dotter med, nog för att man vill ha en partner men ska hon få lida (för det får hon) för att du mår dåligt mellan varven för en människa där borta !!! Det finns nog med Män som vill ha en Singel mamma här i Sverige med...../ Ninna



Ninna: varför skulle Alva må dåligt över jag har HIchem därborta? inte ås jag mår dåligt för dte varje dag var en dag nu som dte var så.
Jag mår piss för att min fd misshandlat mig och är extra känslig vad gäller killar just nu. Jag har aldrig trott detta skulle fungera fullt ut men vi ska ses en gång till så snart vi kan och då får vi se vad som sker efter det. Varför klanka ner på mig för jag valt njuta av något så länge det varar.

Att Alva får lida är och ta i tycker jag. Inte så att jag när jag bor själv kommer strunt i henne för jag är ledsen. Nu kan jag lämna henne till mormor eller moster det lider hon inte för.

 Ang hichem så mår han dåligt över detta som jag skrev igår? ja ngn dag iaf. Och sker det en gång till så är det slut helt. men jag kämpar i mitt liv ger inte upp bara för en motgång. hade jag gjort det så hade jag inte suttit här idag. Han har ingen flickvän eller är förlovad det vet jag idag.

Motgångar i livet är något som jag alltid tampas med. mobbing, misshandel, psykisk och fysisk, sjukdomar, jag har alltid något spm hindrar mig från att vara fullt ut lycklig, frisk och glad jämt. Jag är alltid sjuk dag ut dag in. Därav låter jag mig vara olycklig ibland när jag känner på mig det leder till något bra. Detta har med ödet och göra. jag tror på ödet och allt sker för en anledning. varför fick jag mod den där tisdagen i Juli åka till polisen och göra anmälan? sen en knappa månaden efter åka på semester få massage som släppte alla knutar. Sen träffa Hichem som jag ff har kontakt med. samma när vi beställde massagen, fick en tid samma dag. jag tror strongt på ödet och på Gud det är något som hjälper oss och leder oss rätt. Gäller bara lära sig följa det våga lita på det.


Däremot har jag lärt mig hantera det svåra i livet. Jag vet hur jag ska göra för må så bra som möjligt. För att ens förstå mig måste man känna mig. det jag skriver i bloggen låter ofta galet i andras ögon jag är så nere och jag ska ta rycka upp mig. jag ska dumpa den enda människa som får mig le just nu (förutom Alva) han har lärt mig skratta, bara det är väl värt något. npgot att kämpa för.

veronica är också sådan berikande människa i mitt liv. hon lär mig också skratta även om vi nästan aldrig gör det då vi pratar mycket allvarl men när vi kommit ur det så kommer vi nog kunna skratta rejält.


man måste lära sig att det finns olika kulturer och olika människor här i världen och alla har inte samma nivå på acceptens gällande den andra.

Jag vet att det Hichem inte gjorde är snällt men han mår dåligt över det och det räcker för mig veta att han ångrar sig och inte kan sova om nätterna på grund av detta. Han vet vad som händer om han gör det igen.


dags fika lite förmiddagsfika innan föröska jobba igen en sväng

Av Sara Ehn - 5 oktober 2008 21:04

jaa det tror jag han har efter detta. han har tänkt på mig hela dagen och undrat om jag är arg men charmiga idioten har inte lyckats få mig så arg att det inte är ett vi längre.


var i Jönköping idag hittade hallmöbler men då bilen var full s blev det till att lämna dte där ta det nästa ång samma med mammas byrå hon hittade.

Fick dock med mig ny jacka hem skitsnygg på mig lägger upp bild och skriver mer imorgon.
dags natta Alva inför dagis imorgon


God natt


Av Sara Ehn - 4 oktober 2008 21:15

Men kan inte vara arg. Visade sig att han pratat med sin pappa om mig och ville kolla hur jag skulle reagera efter fått hör ajag förlorat honom och jaa. det var bara ett test då hans pappa har hört mycket om utländska flickor som kommer tar deras söner. Så han ville kolla och nu är allt bra igen. Lite småarg men nu vet vi definitivt vart vi står. och ja tror verkligen på detta. pratat  telefon idag ska skriva ett brev till han nu.


Så mår bättre och ngn som vill köpa bil så hör av er vettja



Av Sara Ehn - 4 oktober 2008 13:55

Japp hichems förlovar sig nästa vecka. Med hans kusin ingen av de vill men deras pappor är överens. Så singel igen måste äslja bilen och har ingen inkomst inget jobb och massa räkningar som ska betalas. Livet suger rejält just nu.


men vänder väl någon gång antar jag. var och kolla på tapeter idag och kändes sådär liksom ingen ork längre. Hostar så jag spyr nästan till råg apå allt med. Så blir läkaren på måndag har väl fått tillbaka lunginflammationen. Vill bara försvinna. Livet är borta och så är jag. Jga som precis tyckte det hade vänt. Men nejdå kommer ena bakslaget efter det andra nu, De två som jag bryr mig mycket om vill båda ta livet av sig så oroar mig för det med. Hur ska en ensam mamma orka egentligen?


hur ska man få lust och tro på livet igen. Vem vill ha en tjock ensamstående mamma med bara massa bekymmer egentligen?

nej nästa vecka blir nog bättre ikväll är jag och Alva själva så ska lägga henne vid åtta som alltid sen bara vara sova eller vad som orkar inte så mycket mer idag. hur ska dte bli när vi flyttar till egen lägenhet och jag måste ta hand om Alva inte som nu när man kan överlåta henne till andra ett tag.


Vill så gärna att det ska hända något nu. något bra kanske en lfirt som varar? en miljon på lotto? ngt bra helt enkelt. något som ger mig livsglädjen tillbaka.

Av Sara Ehn - 3 oktober 2008 15:30

verkar som man måste sälja bilen tyvärr för att få råd med hyran. Men bara gå ut på blocket vara glad om ingen i minnärhet köper den och låter mig använda den men hur stor är chansen för det? none


Var på BVC idag med Alva pratade lite om treåskollen då sköterska carin sa att Alva var duktig på rita cirklar. och visade sig att de färger Alva kan ska man inte kunna. stå på ett ben utan hålla sig i var hon också tidig med. Så damen som alltid varit lite se är nu helt plötsligt tidig med en hel del. två tre ordsmeningar och sånt.


Vikten är nu -2,5 på kurvan och dvs 10,0 kg äntligen tvåsiffrigt. längden är normal  -0,5  88,5 cm

så nu händer massa här. pratar hela tiden och utvecklats rejält. Så skönt för mig som aldrig fått höra beröm så av BVC. alltid varit något som inte varit bra gått upp för lite eller ngt annat. Så kändes bra. äntligen ikapp sina kompisar. leker på ett helt annat sätt. kan bygga med klossar och allt sånt. inte varit intresserad av tidigare men nu när vikten stabiliserat sig ås utecklas hon.


ska imorgon njuta av vara ensam med min dotter och gosa i soffan iaf de fem sekunder hon tillåter det. Själva hemma om inte Emma är hemma men tror jag inte men skulle hon varaa det får hon gärna mysa med oss.


Av Sara Ehn - 2 oktober 2008 17:34

Therese:  tror inte vi har isofix i fram.  Hur ser de ut isf?
vet vi har "järnstången" ibak men i fram är ju stolen hel eller ja tyget.



det är ju iof bara två år kvar tills vi ska byta så 3500 hade jag inte gett för en ny stol i detta läge. men nu kostar den ju bara 500 så då är det ok.

Snart dags äta. Alva är svintrött leker just nu med legot efter vilat i sängen i fem minuter. 
Åkte till drottningkullarna med henne idag, Hade värmt oboy till henne och gjort mackor till oss. Precis när vi kommer fram så börjar dte regna. hade ävl varit ok om jag fått med mig min regnjacka. Alva hade ju full mundering men inte jag så åkte hem så hoppade vi i pölar i solen här hemma istället.
Får ta det en annan dag lovade jag henne.


Imorgon bär det av till BVC väga mäta. ska då be få tid prata med psykologen om Alva och allt som sker för henne nu. Vill inte reaktionen ska komma sen.
Har tänkt vara helt öppen om vad som hänt och inte ljuga utan frågan hon ska jag svara på ett enkelt sätt. Svårt veta hur mycket hon förstår nu ser ju så snusförnuftig ut efter man pratat med henne och hon funderar på vad man sagt.


dags gå ner äta lite sen gosa i soffan idag. Bara vi och morfar hemma. Sen läggdags vid halv åtta. Två dagar i rad hon somnat innan åtta själv i rummet. Dockan och Tinky-Winky på vardera sida och täcket i armhålan. och puss och godnatt så somnar hon inom tio minuter.  Så skönt har nu två timmar själv på kvällarna. 

Börjat förebereda henne inför flytten med pratar mycket om vad som ska ske och att hon ska få eget rum och bo med sina leksaker och så.

Kommer nog  bli bra.


Just det kom till dagis idag så fick jag påminnelse om att jag glömt skicka in bekräftelse på platsen så ringde barnomsorgskontoret och sa att jag helt glömt dte och tappa bort lappen skratta hon lite så jag skickar en ny eftersom jag antar att du vill ah platsen då du redan börjat :-)


Just det äta var det

Ha en br akväll 

Presentation

Omröstning

Vilket djur skulle du välja att vara och skriv sedan motiveringen i KOMMENTAR?
 Domherre
 Råtta
 Påfågel
 Pingvin
 Höna
 kolibri
 Isbjörn
 Kopparorm/snok
 Koala
 Schimpans

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards