Alla inlägg under oktober 2008

Av Sara Ehn - 18 oktober 2008 17:57

Japp fick sms från HIchem förut. Han har militärtjäsntgöring 6 nov och 21 dagar fram. Lagom tills jag skulle kommer får fyra dagar sen åker han. vad ska jag göra då? bo hos hans föräldrar och sen ta mig från dem till monatsir själv?
Ska ringa Apollo på måndag och se om man kan få hjälp och ev fytta fram resan en vecka eller få hjälp där med transfer. Ingår ju inte  i min resa tyvärr.


Känns rätt pissigt just nu men det ska lösa sig på något sätt. måste lösa sig. Kan inte avboka resan heller som det är betald och klart är det med.
Någon som vet vad man kan hitta på?

varför ska det alltid dyka upp problem när man tror att allt är på god väg lösa sig?
varfr är jag född med denna otur eller tur. Ja ibland känns det som tur att ha otur för för varje motgång jag får bli jag starkare. och jag har haft många motgångar och det gör att jag idag ser lösningar ist för problem. Men de suger när man precis får reda på det dock. men ha rhunnit msälta och ska nu lösa detta på måndag. Mellan dagis och lägenhetsmöte och allt som sker.


Ska gå lösa eller hur?
jag ska  ner till hichem det bara är så.


Ha en fortsatt bra helg dags gå ner laga lövbiff med vitlökssmör och bearnaise sås och spinnpotatis av något slag vad någon nyhet så hoppas den är god.

 

Av Sara Ehn - 18 oktober 2008 16:02

 Japp idag var jag och Emma och övninskörde Alva satt i bak och skrattade och hade skoj åt alla oplanerade stopp som blev och så. Efter vi kört lite åkte vi hem åt och sen tog vi en tur till Hornborgasjön och gick lite med blåste så in i den så blev bara en snabb promenad men Alva lyckades hitta en koblajja iaf. Så blev peta med en pinne och sen kom äntligen stolskyddet på så nu blir det mindre sand i sätet.


Verkar som vi får bo hos Hichems föräldrar dyrt med lgh iaf för min plånbok och hans med. Men han vill ehlst hyra lgh så vi kan bo i samma rum. Kan vi ju inte göra om man sk aho hos hans föräldrar kan heller inte ha vilka kläder som helt och inget pussandes framför dem. Men bättre bo där kanske ta dasgturer lite varsom då kunna göra vad vi vill. Sen kanske man kan ta en dag i Sousse och en dag i Tunis och sen finns öken och bergen vara i behöver ju kanske inte vara hos dem hela tiden. Kan ju faktiskt hitta på saker själva.


Vore kul och bo där dock se verkligen hru det fungerar i Tunisien. Ser man ju inte om man ska bo i egen lgh. blir ju annat då plus att hon kan laga muslimsk mat kan inte jag. har ju mjölk i det mesta nästan. redningar gör man ju oftast på mjölk eller grädde. iaf jag när Alva ska äta.


Får se hur det blir.


Ska ner baka med Emma tror jag om hon ff vill tror minsann hon fick besök nyss.



Grattis Anna, Dennis och Lilly till pojken!

Av Sara Ehn - 17 oktober 2008 10:35

Så heter mina just nu bästa vänner. Måste bara berätta för alla att ni är de bästa kompisar man kan. Ni finns alltid där (även om man inte får tag i er alla gånger) men ni finns där om man skulle behöva. Känns så skönt veta att man kan ringa mitt i natten om man var vid behov av det. Nu gör jag aldrig det men om det skulle behövas så skulle det gå.


har haft otur med kompisar innan de har varit väldigt egoistiske men riktiga kompisar orkar med tjat om ett ämne i evigheter, Vågar säga sanningen till den andra. Ok det sårar för stunden men sedan mår man bättre. Bättre bli sårad för stunden än bli ljugen för under lång tid.


Hoppas verkligen detta är för resten av livet trots avstånd och vissa menings skiljaktigheter.
Nu när allt är som det är i mitt liv har jag lagt energi på mig själv för att må bättre och ni har haft förståelse låta mig prata om allt som hänt utan säga något. bara vara. Idag mår jag bra så nu kan jag ödsla energi på er med.


Therese: jag har inte  glömt dig fast vi inte ses eller hörs av så jätteofta. via msn visst men inte samma sak som att träffas så ofta som vi gjorde. Men ibland räcker det vet att du finns där och ska ringa fast jag lätt glömmer.


Veronica: ja vad ska man säga om dig, vilket tålamod du har. Sitta lyssna på mig i timmar om mitt tjat om Tunisien, vårat sjukhusprat och allt som händer i livet.

Jag är så glad jag har er två och prata med ventilera och nöta ämnen tills det verkligen är tomt.

Ville bara berätta detta, det finns bara fyra personer i mitt liv just nu som verkligen betyder något, Det är ni, Alva och Hichem.


Det är er jag ventilerar och nöter med. Snart ska jag flytta och då ska vi se tillf å en tjejkväll bara vi tre så ni får träffa varann med. äta gott och njuta av massa skitsnack om ingenting eller allvarligt får se men ska nog gå hitta en kväll där vi kan ses alla tre. ha en toppenkväll.


Tack för att ni finns!

Av Sara Ehn - 16 oktober 2008 16:13

På tisdag ska jag till tandläkaren. Visade sig att mitt friskvårdsavtal gäller härmed. Helt ok lite nervöst har iten alltför bra erfarenheter av tandläkare här men lät trevlig iaf.


Ja fattar inte varför men allt känns så himla bra just nu med biljetterna och allt. läste i en gammal tidning om mitt horoskop för 2008, kommer vara ett tufft år men i slutet kommer allt ändras både ekonomiskt och personliga planet kanske en ny kärlek?
kan det stämma bättre. Hoppas man bara får ett jobba med nu så ska nog allt bli bra.


Var på apoteket idag köpte lite salvor till händerna. första salvan jag fått som inte gör ont.


Nej ikväll ska jag ringa Bästa Veronica prata med henne om Tunisien:-)
hoppas bloggen förbli oläst tills dess.


´fy så nervös tänk om det skiter sig när jag kommer ner han bara luras och jag står där utan boende?
inte kan kommunicera ordentlit med folk därnere. massa frågor nu samtidigt som jag planerar vad jag ska ha på mig när jag träffar hans föräldrar vad jag ska ha på mig på ambassaden, vilka kläder jag ska ha med, ska bikinin med?
Massa frågor och hua mig men löser sig nog snart.


 nej dags lämna datorn och spela trevlig

Av Sara Ehn - 16 oktober 2008 11:37

Jaa nu bär det av. En vecka i Tunisien:-D
bokar biljett ikväll. halva priset nu gentemot vänta så nu äntligen ska jag få komma ner. barnvaktandet är löst pengar finns och allt är bara underbart!

Så jäla gôtt asså


två veckor kvar till jag landat i Monastir sen vidare med Taxi? till Sousse. Vill vrida fram tiden ett tag sen stoppa den.


Känns helt underbart allting just nu.

Ska jag bara få Alva sova med en sväng så jag kan vila en halvtimme helt slut idag.


var hos psykologen idag ang Alva med gick bra vi gör helt rätt än så länge. Sen är det ju svårt med avstånd och så men det får vi lösa till bästa möjliga.


Ha en bra dag återkommer ikväll

Av Sara Ehn - 15 oktober 2008 10:09

Ja levererat faktura och ska snart leverera varorna. Sen får vi se vad dagen har framför sig. Ska hämta Alva i samma veva. sen tänkte jag ev vi skulle ta en fika hon och jag någonstans. Sen hem äta mat blri lite fel ordning men vill så gärna göra detta med henne. sen får vi se vad som blir av hon kanske är jättetrött men de märker jag.


Imorgon bär det av till barnpsykologen. Ska prata om ev reaktioner hur mycket man kan säga och ska man vara helt ärlig mot barn som förlorat sin pappa på det sättet Alva gjort?
Ska man säga att pappa mår dåligt?
Vad ska man dra gränsen egentligen?
hur ska man hantera detta?
vad ska man säga nu när frågorna börjar komma.
Ska även när hon är runt fyra år sätta henne i barngrupp på utväg skaraborg. Så de kan göra en bedömmning av vad hon ev behöver hjälp med osv.
men måste de ha språket och det har hon inte än.

Annars idag ska jag ringa lite till höga perosne rpå ambassaden och inom kommun.
Måste ringa kolla vad för papper som behövs och massa sånt.


dags fara jobba

Av Sara Ehn - 14 oktober 2008 16:31

Jaa hade hittat perfekta resan men visar sig att jag inte får ha Alva på dagis och får inte ge någon min FP förutom pappan. han lär inte säga att det går bra ha henne. Pga att jag isf skulle dit ner. Jag vill inte ha med Alva då jag och HIchem ska lära känna varandra fullt ut och det går inte så bra med en liten tjej med. Tar mycket tid och svårt göra saker bara sådär allt måste planeras och det stoppar lite av lära känna varann. Jag vet att han inte har något emot att Alva följer med men det har jag.

Jag vill vara flickvän och inte mamma den gången. Ska kolla med pappan om han kan tänka sig ha henne två veckor isf vid jul han ska ju ha henne en vecka så ger jag han FP så kanske han går med på det. får se.


Annars har jag köpt boken Lycka av Dalai Lama. Tänkte jag skulle läsa den. Se hur jag kan ändra mitt liv.


Var på Skoda och Toyota idag för försäljning av bilen och blir som så jag väntar en månad får miljöbilspremien sen säljer den. 10000 iaf som man får.


Sen ska jag kolla hur det ser ut.

Pappa pratade igår med ifochefen om mitt ärende och hon skulel kolla upp det kanske har jag rätt till stöd iaf. Vore s jäla gôtt isf.


Kanske ska dra ärendet till länsrätten sen med så småningom men kostra tid och pengar. så får se. Ska se vad chefen säger om allting.


Så nu ska jag drömma mig bort och se över var jag kan finna Lycka enlig Lama.

Av Sara Ehn - 13 oktober 2008 15:13

ja 9,30 ringde chefen som alltid nästan iaf.Och nu är dte lsutjobba tpå heltid har of bara timasntällning så inte så mycket sakna. Ska dock ha minst fyra visningar i veckan för få lön. men kan väl inte vara så svårt. får ju lön ändå men får inte sälja till företag.

Sen åkte jag och Alva till Tias(Tobias) och Veronica en snabbis på fyra! timmar.

Pratade lite om ditten och datten och giftemål. Ska ringa ambassaden någon dag när jag är själv hemma och kolla vilka papper som behövs för giftemål så vi kan börja bo ihop och hankan flytta till mig.
Näsa gång jag åker ner ska jag ha med pappren alt gå till finksa ambassaden i Tunis och hämta där. Sen sista dagen ska vi bestämma oss. Fungerar två veckor 24/h så ska vi nog föröska iaf. Går ju alltid skilja sig om det skule vara så.
Men känns inte som det idag.


Får se vad som sker. Men ingen av oss vill leva ensam och iom vi har de känslor vi har så får vi försöka. Sen vet man ju aldrig hur det går med papper och så. Men det löser sig alltid.


ja vissa kommer tycka det är fel och misstag men ja det var det exet med ingen kul bli misshandlad men dte vet man iten förräns man prövat och framförallt vågat. jag är inte rädd för att våga chansa att dte är mannnen i mitt liv. Tänk om det är det och jag lyssnade på alla andra som bara ser tråkigheter och problem och inte vågar leva. Hellre chansar blir olyclig än ångrar mig när jag blir gammal. Så länge man lever och är ung har man råd må lite dåligt en period än dö gammal och bitter och ånga sina val i livet.


Presentation

Omröstning

Vilket djur skulle du välja att vara och skriv sedan motiveringen i KOMMENTAR?
 Domherre
 Råtta
 Påfågel
 Pingvin
 Höna
 kolibri
 Isbjörn
 Kopparorm/snok
 Koala
 Schimpans

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards