Alla inlägg under december 2008

Av Sara Ehn - 26 december 2008 13:13

shit var kallt det är men så gôtt ute. Frost och vitt ute mysigt. Var handla lite proviant inför helgen. Ska ha lite myskväll med Alva ikväll. Kyckling eller kebab det ena blir idag det andra imorgon. Lite pommes till. riktigt onyttigt om man säger så.


Sofias Anders skulle komma fixa tv på fm men får se om han hinner middag ikväll. men tv fungerar iaf så kvittar eg om han kommer eller ej.

I eftermiddag ska vi ta en promenad kolla på änderna


Sen ikväll ska jag få reda på vad Hiche haft för sig han varit iväg idag långt bort var +1 i Tunisien så kallt tyckte han :-)

lite nyfiken på vad det är han har för isg milt sagt vet har ngt med papper göra men vad??
får sms ikväll om det så bara stå ut antar jag,
gillar inte vara nyfiken men är det så får väl vänja mig vid överraskningar. Han är lite sån hichem.

ha en fortsatt bra dag

Av Sara Ehn - 26 december 2008 09:33

ja t kom igår därav ingen bloggvar fullt upp få alva slappna av hon ville visa pappa allt. De leker just nu i hennes rum och ja hon leker ff jag får också vara med nu. Nu kommer hon hämtar mig vi kan leka nästan en timma utan jag måste gå. så hon börjar släppa inmig i hennes liv nu. Kanske inte behöver gå till spec pedagogen iaf. Stor skillnad nu kanske har hon sett hört mer av det somvarit än vi trott? det har gjort henne orolig. nu när vi mår bättre och hon ser att vi inte är arga utan kan kramas när vi ses och prata och honf år vara med. Kändes som både hon och jag slappnade av. Kanske har hon varit orolig för allt. rädd för att leka om vi skulle bli arga?

Dåligt samvete från min sida? Ja absolut jag har inte orkat/unnat se detta tidigare. Senaste året har varit helvete rent ut sagt och har man haft ork leka så han alva ofta stängt den dörren. vilket gör man blir rädd för att försöka då det sårar en så mycket bli utstängd. Se henne leka med andra vuxna går bra men inte mamma. det är svinjobbigt. Jag tänker stå för detta. Jag vet och många somkänner mig vet att jag fokuserat mycket på hennes vikt och mat och haft förlossningsdeppression och inte orkat leka lika mycket som jag borde. Men nu mår jag bra. Alla känslor för T är def bprta känns som vänner inte bra vänner men vänner och dte räcker för mig.

Fick lite korta sms från Hichem igårkväll efter jag sms:at han brukar höra av sig först men skicka för kolla och han var kort. Så skickade sms i morse där jag förklara hur jag kände och allt sånt och det fick honom mår bättre iaf sa han. men han tycker det är jobigt och det skulle jag med tycka. Känner faktiskt av lite svartsjuka ibland. Det är bra för mig våga känna man är rädd för att förlora någon. Det betyder han rivit en bra bit av min dundertjocka mur. Thomas fickmig känna att jag är ok. Men jag stängde ute han rätt bra. Hichem däremot river ner de flesta brickorna i muren. Han får mig gråta inför honom av glädje och när det är jobbigt, han bara smeker håret och lugnar mig tills jag somnar. Han får mig känna på ett sätt jag aldrig kännt innan. Både vad gäller honom och Alva.


Nu sak vi ta å oss kläder gå mata änderna och handla lite mat.


Av Sara Ehn - 25 december 2008 14:36

Idag kommer Alva få besök av sin pappa. Känns sådär om man ska vara ärlig. Jag har ju Hichem och det är väl inte uppskattat. han i sisntur är orolig över ngt ska hända jag är otrogen(knappast) eller blir slagen eller så. Det kommer inte ske heller.
Varför riskera det?

har städat ltie idag möblerat om alvas rum och hittade sen en fin teckning hon gjort problemet var den satt på väggen. SÅ fram med vatten och stålbollen tur man har målade väggar som går tvätta. Krita är ite det lättaste få bort alla gånger. men nu är väggen vit igen sysn inga svarta eller röda streck vad jagkan se iaf.

Ska lbi så skönt få upp allt idag.  Kan man städa sne när alla kartinger är borta.

Funderar på inviga nya kaffebryggaren idag. Göra mig en latte härhemma till frukost, Måste bara köpa kaffe och kaffefilter först.


sitter här funderar på Alva och hur man kan Älska ngn som gränslöst. fast hon målar på väggar skriker och trotsar är hon allt för mig. nu när hon varit sjuk och man har knappt sovit ingen som kan byta av en har hon kommit med massa extra kramar och sagt älkskar mamma. detta när jag som mest behövt det. hon är så underbar duktig ochstökig

Imorse efter vi bytt blöja skulle hon slänga den. Kom tillbaka lite fundersam. Senare märkte jag att jag knytit ihop soppåsen utan lägga i ny sen tömt massa papper i den och stållt den utanför skåpet. Då detta inte stömde då man ska lägga den i skåpet hade hon lagt blöjan på golveti skåpet iställt:-)


dags putta på alva som sovit



Av Sara Ehn - 24 december 2008 22:32

men glömde fråga om det fanns snälla barn och önska god jul. Var nog en stressad tomte:-)


Ja dagen började ju med papper i hela Alvas rum och sen bråttom hämta bilen innan det var dags för lunch på mammas jobb. gick dit hämta nyckeln for ut till Varnhem och badade Alva. Sen var det Kalle och sen kom alla gäster efter jag varit hämtat mamma i Axvall. fick skjuts dit av en jobbarkompis till henne.

Sen åts det Alva åt lite iaf kan ju inte påstå det var massa men lite slank ner. Rödbets sallad och lite korv och köttbullar. Jansson var ingen höjdare.

Sen blev det julklappar och karlbertil.

Alva fick:
pyjamas

garage

bondgård med läten

traktor med djur som låter och kör

en hello kitty radiostyrd bil

nalle puh böcker

bollar

balansstol

 papper färgpennor

två tröjor( varav ena var stl 74 som passade perfekt:-( )


Jag fick:
en cykel

cykelkorg

kofta

klocka

kaffebryggare

te kanna med te

reflexvästar fick vi varsina med

sockar

presentkort på HM

fyra högmjöksersättningar till Unicef. Dvs syrran köpte det åt mig i julklapp men istället för jag ska få något jag eg inte har nytta av går det till behövande barn som inte får näring i Afrika bla


ja det är vad jag ser just nu säkert glömt något.


Nu ska jag gå lägga mig sova

Imorgon kommer syrran och hennes sambo hit kopplar in biosystemet och trådlösa boxern så jagkan se på TV kanske tom får upp TV på väggen med :-)
de köpte ett väggfäste åt mig så imorgon blir det nog. Blir skönt det kan jag se på TV just nu syns bara halva när man sitter i favvohörnan:-)
Hög soffa lagom TV på låg bänk.


Dags sova

godnatt på er alla

Av Sara Ehn - 24 december 2008 08:25

Nu sitter jag och Alva har våran julfrukost. Hon har fått besök av tomtemor inatt. fick pennor och papper. jätteglad blev hon log ett Alva leende. DVS ler jättestort utan öppna munnen. stårlar med ögonen.


Snart dags börja göra iordning allt. Ska börja röra på oss vid 10 bär det av med alvedon och allt i väskan:-)

Ha en underbar dag och en riktigt GOD JUL!!


Kramar Sara och Alva

Av Sara Ehn - 23 december 2008 19:08

Då har jag stämt träff med min konsulent. ska köra cambridge iaf blir det nog. Ska jag sen cykla genom hela Skara två ggr per dag så behvöer jag nog itne träna med andra ord. tar 45 minuter gå enkel väg men blir nog cykel på morgon promenad på middagen. Kan hon sova i vagnen hem och jag får träna tillräckligt. Hoppas verkligen du har rätt Therese. Tror jagju iof du har så men ja snart dags börja mäta sig. Våg har jag inte så blir måttband. eller ja jag har våg men inga batterier roligare mäta sig tror jag. om inte annat åsmindre pinsamt lägga ut siffrorna här. tror jag komemr behöva lite stöttning härifrån ibland.


Idag var jag först klippte mig blev mest toppat dock vågade inte riktigt klippa av mig håret än. Får se om jag vågar när jag har mindre ansikte.


Sen bar det av till Skövde. FÖrst lämna Alva i Varnhem hos syrran sen iväg lämna varor till några. Sen in på Elins Esplanad smockat idag milt sagt. Köpte det jag skulle nästan iaf. Vissa julklappar blir alternativa. Sen iväg till Bästaste Veronica för uppdatering och inse inte bara Alva som trotsar just nu :-)
alltid lika trevligt komma dit och prata bort lite tid. Sen bar det iväg köpa julgranstoppsak, typ stjärna blev det. Skulle vara lätt så valde en som var det men precis det gick iaf. Sen in till Skara hämta mamma som jobbat färdigt. Hem till Varnhem igen, äta lite pynta lite och sen hem hämta tvätten som var på tork i källaren och nu sitter jag här. Dags ge Alva ögondroppar, nässpray, inhalera, hostmedicin och Alvedon slutligen.

GOD JUL på er som läser om jag inte kommer in imorgon


Kramar På er och ha en underbar dag imorgon önskar Sara och Alva

Av Sara Ehn - 23 december 2008 07:13

satt räknade lite igår och antingen kör man på cambridge som kostar 450:-/veckan eller så kör man på proteinpulver ska ju börja på gym så hjälper det ju till mer. kostar 379 för tio dagar om man äter ett mål mat om dagen. Men frågan är ska man köra cambridge ren kur och träna gym och annat varje dag klarar kroppen det eller ska man köra proteinpulver som är uv för göra träningen maximal samt viktnedgång?
Hjälp mig snälla. eller ska man ta det lugnt med gymmet köra cambrdige bara cykla och gå nu i fyra veckor. sen byta til proteinpulvret och köra mera styrka på gymmet.?


Lättare få tag i träningsklädern om man är smal tydligen får man inte idrotta om man är stor. inte vill jag träna i jeans jag vill ha vettiga träningskläder. Iaf om man ska till gymmet och träna.

 svårt detta. men vet nog vart det lutar men ska kolla upp lit mera priser. Måste dock bestämma mig innan januari börjar så jag hinner skaffa hem allt


så nu ska jag ut leta priser precis duschat väntar på alva ska vakna så hinner nog lite iaf.


HA en bra dag


Av Sara Ehn - 22 december 2008 21:15

Alva har precis somnar jag sitter med mitt jasminté med mintsmak. Så gott dock lite jobbigt med alla stjälkar och små blad som är i vägen. Men så underbart gott. avslappnande och lite småsött så räcker med lite och lagom på kvällen  innan man ska sova. Synd bara så långt bort man köper det. Finns säkert i sverige med men inte samma helt fullt ut. sen är det nog godare bara för han köpt det till mig får nog be han skicka ett brev med lite mer té i när dte börjar sina.


Imorgon ska ja som sagt klippa mig vet ej hur men det löser sig. Efter det ska jag gå till mammas jobb hämta bilnyckel låna deras bil lämna av alva i Varnhemhos syrran sen åka själv intill stan de ni inte ofta man kan göra ngt sådant längre. FÅ lite ensamtid såhär. Sen ska det skickas in papper till FK och FP med. Ska ju ha ut lite dagar nu när hon är hemma. Så blir nog väl.


Dags sippa(heter det så?) det sista téet sen krypa ner i sängen läsa millenium serien vidare. Så bra dock lite tjocka böcker så man får itne vara trött gör ont få dem i pannan för man somna med dem i handen.



Presentation

Omröstning

Vilket djur skulle du välja att vara och skriv sedan motiveringen i KOMMENTAR?
 Domherre
 Råtta
 Påfågel
 Pingvin
 Höna
 kolibri
 Isbjörn
 Kopparorm/snok
 Koala
 Schimpans

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards